Διαγωνισμός - Πρωτάθλημα Ηλιακών - Ηλεκτρικών Σκαφών «Πάμε Λιμάνι®»
Σεπτέμβριος 2022 - Ιούνιος 2023

Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία, εναν αγώνα με το δικό σας ηλιακό σκάφος;


Θα κατασκευάσει η ομάδα σας το ταχύτερο ηλιακό σκάφος;

Με την συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό «Πάμε Λιμάνι» μπορείτε να δημιουργήσετε με την ομάδα σας ένα «επαγγελματικό» ηλιακό σκάφος και να λάβετε μέρος σε ένα συναρπαστικό αγώνα...!

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κι εν συνεχεία τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, οι ιδιωτικοί φορείς αλλά και επαγγελματίες μπορούν πλέον να συμμετέχουν, ο καθένας στη δική του κατηγορία, σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Το Πρωτάθλημα «Πάμε Λιμάνι» περιλαμβάνει τα πάντα για να κάνει τους νέους και τις νέες πιο ενθουσιώδεις με την τεχνική της Ναυπήγησης. Λόγω του συνδυασμού της θεωρίας, της πρακτικής και της αγωνιστικής διαδικασίας, οι νέοι μαθαίνουν πολλά για τη βιώσιμη τεχνολογία, με έναν τρόπο συστηματικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο, ο οποίος ενισχύει τη μάθηση, τη συνεργασία και την άμιλλα.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από επτά (7) νέους/ες μαθητές/μαθήτριες που είναι αποφασισμένοι/νες να ασχοληθούν με αυτήν την τεχνική πρόκληση. Στις συμμετέχουσες ομάδες παρέχονται αρχικά ως βοήθεια, μαθήματα για τα ηλεκτρικά ηλιακά σκάφη, στα οποία περιλαμβάνεται εκπαιδευτικές ταινίες για την εκμάθηση κατασκευής του σώματος του ηλιακού σκάφους, στο σχολείο αλλά και σε συνεργασία με Α.Ε.Ι / Α.Τ.Ε.Ι.. Λίγους μήνες αργότερα και αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς συγκεκριμένα στάδια της διαδικασίας, οι ομάδες κάθε περιοχής, θα αγωνιστούν με το δικό τους ηλιακό σκάφος στον τελικό!

Ποιος θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο του Έλληνα Πρωταθλητή Ηλιακών - Ηλεκτρικών Σκαφών Κατηγορίας Νέων μέσα από το Διαγωνισμό «Πάμε Λιμάνι»;