Με το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής, το οποίο υπολογίζεται στα μέσα Οκτωβρίου 2019, οι ομάδες θα παραλάβουν δωρεάν ένα εκπαιδευτικό κιτ πάνω στο οποίο θα πρέπει να εκπαιδευτούν από τους αρμόδιους καθηγητές. Δηλαδή κάθε σχολική ομάδα με εκείνον τον καθηγητή με τον οποίο θα έχουν δηλώσει ότι θα είναι ο εκπαιδευτικός ο οποίος και θα τους επιβλέπει.

Παράλληλα με την παραλαβή του εκπαιδευτικού κιτ, από την ημερομηνία παραλαβής του στα μέσα Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στην οποία η σχολική ομάδα του εκάστοτε σχολείου θα αρχίζει να περιγράφει την ιδέα της και πως ακριβώς θέλει να την εφαρμόσει, όπως και σε ποια κατηγορία υπηρεσιών.

Έτσι με την παραλαβή του σκάφους απαιτείτε να ξεκινήσουν με βάση τα υπάρχοντα μέλη της ομάδας, στην θεωρητική παραγωγή της ιδέας τους και πως θα μπορούσε αυτή να εφαρμοσθεί και να τεκμηριωθεί για ποιό λόγο πιστεύουν ότι είναι χρήσιμη.

Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν καταθέσει την ιδέα τους, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, πριν τα προημιτελικά τα οποία υπολογίζεται να διεξαχθούν τον Δεκέμβριο 2019 και σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, αλλά και που θα αποσταλεί με ενημερωτικό δελτίο στις συμμετέχουσες ομάδες.