οι Διοργανωτές
Φορέας διοργάνωσης του Διαγωνισμού «Πάμε Λιμάνι» είναι ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας (Ο.Η.Σ.Ε.), με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα των, Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας (Ο.Η.Σ.Ε.) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ως στόχο της έχει την προώθηση της ηλεκτροπρόωσης με σκοπό να βοηθήσει να προστατευτεί το περιβάλλον αλλά και να βοηθήσει να αναπτυχθεί οικονομικά το κράτος.
Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και άλλες υπηρεσίες σε συνεργασία μαζί με τις μεγαλύτερες εταιρείες από όλο τον κόσμο. Πρόσφατα συντέλεσε στο να γίνουν αποδεκτά απο την ελληνική νομοθεσία και να μπορούν να εγγράφονται στα νηολόγια της χώρας, τα ηλεκτρικά σκάφη με κύρια πηγή ενέργειας τις μπαταρίες.

Ανδρέας Αποστολόπουλος
πρόεδρος Ο.Η.Σ.Ε.
Ελευθερία στις μετακινήσεις, μια ανάγκη που χρειαζόταν άμεση λύση.
Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη για λύσεις στη ζωή των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών που χρόνια τώρα αντιμετωπίζονταν από την πολιτεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Κακές επικοινωνίες με την ενδοχώρα, ελλείψεις στην παροχή υγείας, ακριβά εισιτήρια, δύσκολη εώς ανεπαρκής διασύνδεση μεταξύ των νησιών με αραιά δρομολόγια, και τέλος ακριβά προϊόντα.
Καταστροφή πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας.
Ταυτόχρονα, η υψηλή συγκέντρωση, λόγω αυξητικής τάσης του τουρισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά νησιά, με αυτά να εκτοξεύουν εκατομμύρια μικροσωματίδια αερίων ρύπων (οι οποίοι είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο πως είναι ικανοί να δημιουργήσουν παρενέργειες στις ζωές των κατοίκων), η καταστροφή των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών, η απώλεια θέσεων εργασίας, η απώλεια γνώσεων και παραδόσεων εκατοντάδων ετών, η ανάγκη για νέους επαγγελματίες και νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας, μας δημιούργησε την ευθύνη να βρούμε μια συνολική λύση για όλα τα παραπάνω ζητήματα, δίχως να επιχειρούμε να σταματήσουμε οτιδήποτε από την κλασική παραδοσιακή εποχή των πλεούμενων μέσων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών & επιχειρηματιών, μια ακόμη ανάγκη που χρειαζόταν άμεση λύση.
Σιγουρευτήκαμε πως η συνολική λύση βρισκόταν στο να μπολιάσουμε το «ζιζάνιο» της γνώσης στις νέες γενιές, οι οποίες μεγαλώνοντας θα έβρισκαν τον τρόπο και τον δρόμο να ακολουθήσουν τα επαγγέλματα που θα τους κινούσαν το ενδιαφέρον. Και τέλος θα ανέπτυσσαν νέες καινοτόμες τεχνολογίες και θα δημιουργούσαν νέες καινοτόμες τεχνολογικές επιχειρήσεις στα νησιά τους ή που θα αποφάσιζαν να ακολουθήσουν επαγγέλματα σχετικά με τον ναυπηγοεπισκευαστικό και κατασκευαστικό τομέα και γενικότερα τη θάλασσα, ώστε στην συνέχεια να μπορούν να επανδρώσουν τις ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες με εγχώριο δυναμικό προσωπικό.
Στόχος μας, το να ξεκινήσουμε όλοι μαζί παρέα να γράφουμε μια νέα σελίδα στην ναυπηγική ιστορία του έθνους μας.
Στον διαγωνισμό επίσης θα συνδράμουν, με όρους και προϋποθέσεις
που έχουν καθοριστεί από τους συνδιοργανωτές, και οι εξής φορείς με μέλη τους, ως μέλη των Επιτροπών του Διαγωνισμού: