Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε το σημείο διεξαγωγής του Τελικού Διαγωνισμού για τη χρονιά 2022-2023.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Διαγωνισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας (πράσινη πινέζα), παρά μόνο ότι ο Τελικός του Διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά, έχει προσδιοριστεί στα λιμάνια ή τις λίμνες των συγκεκριμένων περιοχών (κόκκινη πινέζα).

Οποιοδήποτε πόλη της χώρας μας μπορεί να διεκδικήσει την Τελική φάση του Διαγωνισμού.

Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει τηρώντας τις διαδικασίες, πάντοτε εγγράφως προς τη διοργανώτρια αρχή και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια στην οποία ανήκει και το Δήμο της περιοχής που επιθυμεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον.

* Πατώντας στα σημεία του παραπάνω χάρτη μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα λιμάνια που θα διεξαχθούν οι διάφορες φάσεις του Διαγωνισμού.

Σκοπός μας είναι ο Διαγωνισμός να παραμένει τόσο ελκυστικός, ώστε κάθε πόλη καθώς και οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί της σύμβουλοι, να επιθυμούν να διεκδικούν την πραγματοποίηση των αγώνων στην πόλη τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες γενικής αναβάθμισης της περιοχή τους, καθώς είναι μια ευκαιρία για προβολή των τουριστικών περιοχών της χώρας μας, με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τον συνδυασμό τεχνολογίας, θάλασσας, προστασίας του περιβάλλοντος και υγειούς ανταγωνισμού των νέων μας.

Το αδιαμφισβήτητο αποτύπωμα του Διαγωνισμού θα είναι να αναδείξουμε τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας σε όλα εκείνα τα μέρη εκ των οποίων ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας να διαδώσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, αλλά και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να γράψουμε μέσα απο τον ευγενή ανταγωνισμό των παιδιών, μια νέα σελίδα στην τεχνολογική εξέλιξη της ναυπηγικής αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.