Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τα κεντρικά σημεία διεξαγωγής των διαφόρων φάσεων του Διαγωνισμού για τη χρονιά 2019-2020.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Διαγωνισμός δεν διενεργείτε και στα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, παρά μόνο ότι οι Προημιτελικοί, οι Ημιτελικοί και ο Τελικός του Διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά, έχουν προσδιοριστεί στα λιμάνια των συγκεκριμένων νησιών.

Οποιοδήποτε νησί της χώρας μας μπορεί να διεκδικήσει είτε την Αναγγελία Έναρξης του Διαγωνισμού, είτε την Ημιτελική Φάση των αγώνων της Περιφέρειας που ανήκει, είτε την Τελική φάση του Διαγωνισμού.

Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει τηρώντας τις διαδικασίες, πάντοτε εγγράφως προς τη διοργανώτρια αρχή και σε συνεννόηση με τα Επιμελητήρια της περιοχής του, καθώς και με το κεντρικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας στην οποία ανήκει.

* Πατώντας στα σημεία του παραπάνω χάρτη μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα λιμάνια που θα διεξαχθούν οι διάφορες φάσεις του Διαγωνισμού.

Σκοπός μας είναι ο Διαγωνισμός να παραμένει τόσο ελκυστικός, ώστε κάθε νησί καθώς και οι Επιμελητηριακοί και Δημοτικοί του σύμβουλοι να διεκδικούν και να επιθυμούν την πραγματοποίηση των αγώνων στο νησί τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες γενικής αναβάθμισης της περιοχή τους, καθώς είναι μια ευκαιρία για προβολή των τουριστικών περιοχών της χώρας μας, με εναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τον συνδυασμό τεχνολογίας, θάλασσας, προστασίας του περιβάλλοντος και υγειούς ανταγωνισμού των νέων μας.

Το αδιαμφισβήτητο αποτύπωμα του Διαγωνισμού θα είναι να αναδείξουμε τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας σε όλα εκείνα τα μέρη εκ των οποίων ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας να διαδώσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, αλλά και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να γράψουμε μέσα απο τον ευγενή ανταγωνισμό των παιδιών, μια νέα σελίδα στην τεχνολογική εξέλιξη της ναυπηγικής αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.