Κάθε χρονιά, στην αρχή της διαγωνιστικής διαδικασίας και πριν το άνοιγμα των δηλώσεων συμμετοχής στον Διαγωνισμό, θα πραγματοποιείται σε κάποιο νησί της Ελλάδας η Αναγγελία της Έναρξης του Διαγωνισμού.

Σε αυτή την εκδήλωση - η οποία θα συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων στο λιμάνι του εκάστοτε νησιού, που θα περιλαμβάνουν από εκθέσεις σκαφών και εταιρειών κατασκευής υλικών για ηλεκτρικά σκάφη, έως επιστημονικές και καλλιτεχνικές ημερίδες - θα παρουσιάζονται, το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο της χρονιάς, σειρά βίντεο, μαθημάτων και ομιλιών με οδηγίες για την συναρμολόγηση και την αποτελεσματικότητα του νέου σκάφους, και φυσικά το νέο μοντέλο σκάφους με το οποίο οι μαθητές θα αγωνιστούν στο τέλος της χρονιάς.

Εκεί οι Συνεργάτες του Διαγωνισμού «Πάμε Λιμάνι®» που θα έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην εξέλιξή του, θα παρουσιάζουν τις καινοτόμες λειτουργίες και εφαρμογές που θα περιλαμβάνει το νέο σκάφος, παρουσία μαθητών, δασκάλων και αρμόδιων αρχών, ταυτόχρονα με επιδείξεις του σκάφους σε πλήρη λειτουργία.


Για το έτος 2019, η Αναγγελία της Έναρξης του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο και το λιμάνι της Κέρκυρας. Σε ειδική αίθουσα στο λιμάνι της καθώς κι έξω από αυτή θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Διαγωνισμού.

Image

το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο διαγωνισμός «Πάμε Λιμάνι»

Image

Γιώργος Χονδρογιάννης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Με ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζω την έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού «Πάμε Λιμάνι» με θέμα τα ηλεκτρικά σκάφη και πλοία.

Η κύρια ιδέα και βασικός στόχος του Διαγωνισμού αυτού είναι η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας σχεδίασης και κατασκευής ηλεκτρικών σκαφών.

Περεταίρω δε, παρέχει τη δυνατότητα να αναδειχθούν νέα ταλέντα στον χώρο της ναυπήγησης και της μηχανικής των σκαφών και πλοίων, να διασυνδεθούν η Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την αγορά εργασίας μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας μέσα στα σχολεία και της δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων τεχνολογιών αιχμής και τέλος να υποστηριχθεί η δραστηριοποίηση αυτών των επιχειρήσεων εντός της Ελληνικής Νησιωτικής Επικράτειας, δίνοντας την δυνατότητα στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες να αναπτύξουν πέραν από τις καθιερωμένες πηγές εσόδων και ανάπτυξης, όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο κλάδος του τουρισμού, αυτές της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας.

Εκπροσωπώντας το πρώτο λιμάνι της Ελλάδας εκ Δύσεως με τη σπουδαία ναυτική παράδοση, τη μεγάλη τουριστική κίνηση και τις σημαντικές εκπαιδευτικές υποδομές, η Κέρκυρα διαθέτει μία ισχυρή νησιωτική οικονομία στην Ελλάδα και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει στο εγγύς μέλλον τις προϋποθέσεις για την είσοδο και ανάπτυξη μεταξύ άλλων τεχνολογιών αιχμής, αυτή της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη.

Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που νιώθω μεγάλη χαρά γιατί οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας (Ο.Η.Σ.Ε.) και ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), αποδέχθηκαν την αίτηση του Επιμελητήριου Κέρκυρας να αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης της έναρξης του Διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πόλης μας στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα ολοκληρώσει ένα ενδιαφέρον τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων που θα συνοδεύσουν την επίσημη παρουσίαση του διαγωνιστικού προγράμματος.

Σεβόμενοι τους σκοπούς και τα οράματα του Επιμελητηρίου Κερκύρας, προσβλέπουμε σε μία απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση έναρξης και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Διαγωνισμό και σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν.